Liity teollisuuden alojen ammattiosaston jäseneksi Tampereen seudulla

Ota yhteyttä

Ammattiosasto Metalli195 palvelee teollisuuden alojen ammattilaisia monipuolisesti Tampereella sekä ympäristökunnissa. 

Teollisuusliiton ammattiosaston jäseneksi voi liittyä jokainen, joka työskentelee Teollisuusliiton aloilla.

Osastoomme kuuluu työntekijöitä muun muassa seuraavilta aloilta:

  • teknologiateollisuus

  • elektroniikka- ja sähköteollisuus

  • tietoliikenne

  • auto- ja konealat

  • jalometalli

  • pelti- ja teollisuuseristys

  • malmikaivos

  • mekaaninen metsäteollisuus

  • energia-ala

  • puolustusministeriön korjaamot.

Monipuoliset edut jäsenille

Tarjoamme jäsenillemme monipuolista tukea ja etuja erilaisiin elämänvaiheisiin. Kaikki Metalli195-ammattiosaston jäsenet kuuluvat
A-kassaan. Liiton ja työttömyyskassan yhteinen jäsenmaksuprosentti on vuonna 2023 tasan 1 %.


Oletko opiskelija? Tarjoamme etuja ja neuvoja myös alan opiskelijoille. Kaikki metallin, kemian ja puualan ammattiin opiskelevat voivat liittyä oppilasjäseneksemme.

Jäseneksi liittyminen on helppoa. Voit liittyä Teollisuusliittoon sähköisesti tai tulostamalla ja täyttämällä jäsenhakemuksen paperiversion.

Haluatko lisätietoa eduistamme ja palveluistamme? Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Yhteystietomme

Liity jäseneksi vahvaan liittoon ja ammattiosastoon!

Sopimuskuvake

1. Työehtosopimus

Kaikkein tärkein syy on näkymättömin: työehtosopimukset eivät tipahda taivaasta. Sopimukseen kuuluvat palkat, työajat, lomat, vapaapäivät, korvaukset, työturvallisuus ja työhön liittyvät perusoikeudet. Kaikista niistä on neuvotellut Teollisuusliitto.

luottamusmieskuvake

2. Luottamusmies

Luottamusmies työpaikalla ei ole itsestäänselvyys. Luottamusmies kuuluu ammattiliiton organisaatioon. Hän hoitaa uskomattoman monia työntekijöiden asioita. Luottamusmies tietää, mitkä ovat työntekijän oikeudet.

Työpaikan luottamusmiehen lisäksi Metalli 195:llä on palkattu oma toimitsija, joka auttaa jäseniä työelämään liittyvissä kysymyksissä.

Käsi, joka pitelee nousevaa käyrää

3. Liiton tuki

Teollisuusliiton jäsenmaksu on 1 % palkasta. Jäsenmaksu on kuitenkin verovähennyskelpoinen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maksamasi jäsenmaksun määrä vähentää kyseisen vuoden verotettavan tulon määrää.

Sopimuskuvake

4. Oikeusapu

Jos Teollisuusliiton jäsen irtisanotaan lain tai sopimuksen vastaisesti, hän voi riitauttaa irtisanomisen ja hakea korvausta työsuhteen laittomasta päättämisestä. Liitto myöntää tarvittaessa oikeusapua, joka merkitsee jäsenelle ilmaista asianajajaa ja oikeudenkäyntiä.

Koulutuskuvake

5. Koulutus

Murikka-opisto ja ammattiosasto 195 tarjoavat jäsenilleen monipuolista koulutusta. Koulutus on maksutonta.

Lisäksi ammattiosastomme tukee
jäseniään arkipäiville sijoittuvilta, enintään viikon mittaisilta Teollisuusliiton kursseilta maksettavalla stipendillä, 30 €/päivä. Kysy
lisää stipendistä ammattiosaston toimitsijalta.

Henkilökuvakkeita

6. Vahingonkorvaus

Jos työntekijä vammautuu työtapaturmassa, eikä työpaikalla ole noudatettu työturvallisuusmääräyksiä, Teollisuusliitto voi viedä asian oikeuteen ja hakea vahingonkorvausta työntekijälle.

Vakuutuskuvake

7. Vakuutus

Ryhmävakuutukseen sisältyy pysyvän haitan (invaliditeetti)korvaus sekä matkustajavakuutus, joka koskee myös mukana matkustavia alle 20-vuotiaita perheenjäseniä. Liiton vakuutus on vakuutusyhtiö Turvassa, jolla on sopimuslääkäreitä ja -sairaaloita ympäri maailmaa. Tarkista matkalle lähtiessäsi, missä lomakohdettasi lähin sopimuslääkäri sijaitsee. Omista vakuutuksista ja pankin luottokuluista voi saada alennusta. Bensasta saa jäsenkortilla alennusta.

Kaksi henkilöä, joista oikeanpuoleinen pitää kädessään megafonia

8. Virkistys

Teollisuusliitolla on vapaa-ajan viettoon Metallikero Pyhätunturilla ja Metalliranta Loviisan Valkossa. Teollisuusliitto on lisäksi mukana muun maussa Työväen musiikkijuhlilla, joten kyseisen tapahtuman lipuista saa alennusta jäsenkortilla. Metalli195 tukee jäsentensä osallistumista erilaisiin Tampereella järjestettäviin kulttuuritapahtumiin. Seuraa ilmoittelua työpaikkasi ilmoitustaululta ja tältä kotisivulta.

Kalenterikuvake

9. Lehti ja kalenteri

Tekijä-lehti, kalenteri ja työväenlehtietu kuuluvat jäsenyyteen. Ammattiosaston lehtietu vuonna 2023 on 30€ ja yhdessä Teollisuusliiton lehtiedus kanssa se kattaa koko Demokraatti lehden näköislehden hinnan.

Kaksi aikuista ja yksi lapsi avointen kämmenien välissä

10. Solidaarisuus

Teollisuusliiton jäsen ei ole vapaamatkustaja. Hän tietää, että hänen rahoillaan hoidetaan kuntoon myös heikommassa asemassa olevien asioita.